Pedo’s en sharia

Anderhalve man en een paardekop vormen sinds mei van dit jaar de zgn. “pedo-partij”. Sindsdien gaat er geen dag voorbij of politici en ‘opiniemakers’ schreeuwen moord en brand over het vreselijke gevaar van deze beweging. Deze week was het land in rep en roer over de mogelijkheid van sharia-wetgeving in de toekomst.

Nieuwspoort in Den Haag barstte bijna uit zijn voegen, toen twee bestuursleden van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, beter bekend als de “pedo-partij” begin deze maand een persconferentie gaven. Nog nooit in de parlementaire geschiedenis kon een microscopisch kleine partij op zoveel aandacht van de media rekenen. Vorige week zaten drie malloten van bovengenoemde partij in het programma “Pauw en Witteman”. Martine Bijl, tevens gast van het journalistieke duo, kreeg van verontwaardiging bijna een hartverzakking, en Jeroen Pauw deed immens zijn best om zijn walging over de pedo’s tot in de uithoeken van Nederlandse huiskamers te laten doordringen. Walgelijk, die pedo’s! Maar wel leuk voor de kijkcijfers.

De pedo-partij, zo viel vorige week in NRC Handelsblad te lezen, bestaat nu uit 16 leden. De kans dat de partij ook maar in de buurt komt van een kamerzetel is even groot als de kans dat Pim morgen uit zijn graf opstaat. Toch voorspel ik dat het gezeur over de pedo’s in de loop naar 22 november in hevigheid alleen maar zal toenemen. Pedo’s, hoe kansloos ze politiek ook zijn, zijn namelijk goed voor de kijkcijfers. En hoewel ze zelf weinig stemmen zullen krijgen, leveren ze voor populisten zetels op. Met trots publiceerde Geert Wilders de volgende email op zijn website: “U spreekt de taal recht uit mijn hart, zeker waar het gaat om buitenlanders, en de vunzige pedo partij. Die zou verboden moeten worden. (…) Het wordt tijd dat er aan de rem wordt getrokken en Nederland weer echt Nederland wordt, zonder excessen, opvang – met fluwelen handschoentjes – van buitenlandse raddraaiers.” Pedo’s en buitenlanders, de beste stemmentrekkers van dit moment.

Wie nu denkt dat alleen ranzige populisten als Geert Wilders stemmen willen winnen met pedo’s, komt bedrogen uit. Kamerlid Van Haersma Buma van het CDA pleitte gisteren ineens voor het verbod op de PNVD. ‘De ideeën van deze partij leiden tot strafbare feiten’, aldus het kamerlid, die het kennelijk van weinig belang vond dat een rechter vorige maand een verbod afwees. En terecht: enkel partijen die oproepen tot geweld, haat, discriminatie of andere strafbare zaken, kunnen verboden worden. En zo hoort het ook. Bij het CDA weten ze dit wel, maar even roepen dat de pedo’s verboden moeten worden kan nooit kwaad.

Een ander dieptepunt in de parlementaire geschiedenis diende zich deze week aan: Minister van Justitie Donner had in een onbewaakt ogenblik zitten filosoferen dat indien tweederde van de bevolking de sharia zou willen, deze er in theorie zou kunnen komen. Oei oei!! Donner lijkt de huidige tijdsgeest nog steeds niet begrepen te hebben. Woedende opiniemakers en politici maakten elkaar bijna af in pogingen hun walging voor de minister in de media rond te toeteren. De Volkskrant publiceerde een foto van bijna een halve pagina, van een schimmig figuur die ergens in een ver land volgens de sharia wetgeving werd vermoord. In een spoeddebat, alsof er een nationale crisis was uitgebroken, werd de arme minister door een woeste Tweede Kamer van alle kanten onder vuur genomen. Donner moest door het stof, verklaarde dat hij zich “wel voor het hoofd wilde slaan”, en is nu verplicht om te gaan onderzoeken “of de Nederlandse democratie voldoende beschermd is tegen groepen die onze rechtsorde omver willen werpen.” Oja, en het CDA pleitte nog voor een verbod op “shariapartijen”.

Het feit dat er geen sharia-partij bestaat, nooit bestaan heeft en dat niemand van plan is een dergelijke partij op te richten, speelde verder geen rol in de discussie. Slechts een gering deel van de Nederlandse moslims zou graag een vorm van sharia-wetgeving geïntroduceerd zien, en zelfs al zouden alle moslims in Nederland dit nastreven, dan zou de steun voor dit idee niet meer dan een procent of vijf bedragen. De kans is dus volkomen nihil dat er in Nederland ooit een sharia wetgeving zal zijn.

Je hoort vaak zeggen dat Pim Fortuyn een zegen is geweest voor het land. Eindelijk zijn allerlei zaken weer bespreekbaar, die voorheen taboe waren. Het tegendeel is waar. Sinds de ‘Fortuyn revolte’ wordt Nederland beheerst door angst en paniekzaaierij, en worden we bestuurd door politici die uit deze emoties zetels willen persen. En de media doen hier enthousiast aan mee. Gisteren ook zitten sidderen toen de verschrikkelijke Samir A. met zijn mini-UZI bij NOVA was? En dan te bedenken dat de verkiezingen pas over ruim twee maanden plaatsvinden. God moge ons behoeden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: