Hirsi Ali pakt haar biezen

De Volkskrant meent vandaag te weten dat Ayaan Hirsi Ali na de zomer Nederland zal verruilen voor de VS. Ze gaat er werken voor het American Enterprise Institute, iets wat ze sowieso al van plan was, alleen nu gebeurt het wat eerder. Haar besluit zal voor de VVD, en zeker voor Verdonk een hele opluchting zijn, want pijnlijke vragen over haar kamerlidmaatschap en haar vluchtverhaal hoeven niet meer zo dringend beantwoord te worden. De Hirsi Ali-fans kunnen nu met hun geklaag beginnen over de geniale kosmopolitische vrouw die te groot was geworden voor Nederland.

Hirsi Ali’s keuze voor het American Enterprise Institute is zelfs voor iemand met een VVD-achtergrond opvallend. Na een merkwaardige dwaling bij de Partij van de Arbeid hoeft ze niet bang te zijn bij haar nieuwe werkgever veel linkse ideeën tegen te komen. Het American Enterprise Institute kent een interessant rijtje oudgedienden: onder meer Gerald Ford, George Shultz, James Buchanan en Dick Cheney; terwijl tegenwoordig onder meer zijn aangesloten Richard Perle, Michael Novak, Newt Gingrich en John Lott. Stuk voor stuk mensen die zich ophouden in de rechtervleugel van de Republikeinse partij. Het American Enterprise Institute is nauw verbonden aan het Project for the New American Century, een neoconservatieve denktank die Amerikaanse wereldsuprematie voorstaat en sterk het beleid van George Bush heeft beïnvloed. Vergeleken met deze club is de VVD een socialistische organisatie en zijn politici als Mark Rutte en Gerrit Zalm ultralinkse lieden. Fundamentalistische islamieten zal Hirsi Ali er zeker niet tegenkomen, maar christenfundi’s des te meer.

Er zal binnen de VVD vast een zucht van verlichting door de partijgelederen gaan. Veel VVD-kopstukken vonden haar toch maar een lastpak die keer op keer provocerende uitspraken deed, en de recente media-opwinding bracht alleen maar onrust in de tent. Prominente VVD’ers hebben ongetwijfeld de laatste dagen geen oog dichtgedaan: hoe moesten ze zich opstellen tegenover het partij- en kamerlidmaatschap van Hirsi Ali? Wat voor consequenties moest de “recht door zee” Verdonk overwegen naar aanleiding van de leugens van Hirsi Ali over haar vluchtverhaal? Wist men hier niet al veel langer van af, en zo ja, waarom was er nooit wat over gezegd? Het is allemaal niet meer nodig.

Hirsi Ali kan zich binnenkort laten inspireren door de elite van de partij van George Bush, een omgeving waar leugens en schandalen sowieso een vrij normale zaak zijn geworden. Hirsi Ali gaat dus beginnen aan een nieuwe stap in haar politieke loopbaan. Van de PvdA via de VVD naar de ‘neocons’, weinig mensen zullen het haar na kunnen doen. Haar nieuwe Amerikaanse denktank-kameraden zullen Ayaan ongetwijfeld binnenhalen als iemand die ternauwernood is ontsnapt aan de multiculturele, overtolerante zedeloze politiek-correcte hel die Nederland heet; terwijl haar fans in Nederland zullen huilen om het verlies van een moderne Jeanne d’Arc die door de Zembla-kijkende linkse kerk in samenwerking met de multiculti-maffia het land uit is gejaagd. Goed dat Theo dit niet mee heeft hoeven maken… Ik ben wel benieuwd of de aangekondigde tweede, derde en vierde versie van Submission nu nog zullen uitkomen.

Eerder verschenen op de website van Eurodusnie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: